fredag 27 april 2012

Dagen idag - fredag

Vi pratade en del om praktiken och speciellt om tystnadsplikt. Ni som inte var här idag, prata gärna med mig på måndag. Det är viktigt att vi pratar om rätt saker på rätt plats.
Vi fortsatte sen att förklara och prata om ord och begrepp som handlar om arbete. Vi rättade s.5 och s.9 i häftet.

Efter rasten gick vi in i aulan och sjöng. Eva ledde allsången. Det var roligt att höra och se så många som sjöng. Sista stunden påminde Karin om att lyssna på filmerna från arbetsförmedlingen och försöka svara på frågorna. Några hade redan gjort det. Karin visade igen var du hittar filmerna på bloggen och hur du kan välja vad du vill titta/lyssna på. Till sist pratade vi kort om Hjärt- och lungräddningskursen. Alla kollar om de har möjlighet att vara med den 7 maj och 14 maj mellan kl.17-20. Trevlig Helg!/Karin

tisdag 24 april 2012

Dagen idag - tisdag

Idag har vi lyssnat på en kvinna som arbetar som förpackningsarbetare (se länken till höger här på bloggen). Vi pratade sen om hennes arbete och svarade på frågorna tillsammans. Några studerande berättade om barnböcker som de hade läst. Idag hade många glömt att läsa och ta med barnbok. Vi arbetade också med häftet om arbete och Karin gick runt och hjälpte till. På fredag tittar vi tillsammans på uppgifterna. Det är många svåra ord.

Vi lyssnade också på några sånger som finns på bloggen. Klicka på sånger (till höger) och välj några sånger som du tränar på hemma. Det är bra uttalsträning. På fredag har vi allsång i aulan tillsammans med andra sfi-studerande.

fredag 20 april 2012

Dagen idag - fredag

Idag gick vi igenom skrivuppgiften som var på testet. Karin pratade om alla delar som måste finnas med. Efter det fick alla tillbaka sin rättade skrivuppgift och ett papper om självbedömning. Karin gick runt i klassen och pratade med många om deras skrivuppgift och svarade på frågor. Efter rasten jobbade vi med tema arbete. Klassen delades in i fyra grupper och de diskuterade frågor om arbete (s.1 i häfte v.17). Till sist hade vi en diktamen på ett annorlunda sätt.

torsdag 19 april 2012

Praktikbesök på Ektorpsringen

Idag har jag varit på besök hos Zeena och Andera. De praktiserar i förskoleklasser på Ektorpsringen. Tillsammans med barnen har de skapat dessa härliga fönstermålningar. Visst är de fina! Tack för ett trevligt besök! /Karin

måndag 16 april 2012

Vårruset- bara för tjejer

Vill du vara med och springa eller gå Vårruset den 15 maj? Vill du veta mer? Klicka på Vårruset.
Du betalar endast 50 kronor och blir vi många får vi en picnickkorg att dela på efter tävlingen.
Meddela Karin senast onsdag om du vill vara med.

Dagen idag - måndag

Idag har vi pratat lite om påsklovet. Men vi har mest arbetat med frågorna om bostad (s.2 och 3 i häftet v.13). Först läste vi frågorna och förklarade orden. Sen diskuterade vi i grupper. Till sist pratade vi i helgrupp. Vi fortsatte även med det efter lunchen. Några valde att jobba i datasalen.

torsdag 5 april 2012

Behöver du din månadsrapport?

Behöver du din månadsrapport för att lämna till ekonomiskt bistånd kan du hämta den på skolan. Jag har lagt alla hos Vesna på expeditionen. Skolan är låst men om du ringer på dörrklockan så öppnar hon. Vill du vara säker på att Vesna är där kan du ringa henne på 011-153370 innan du går dit.

Hoppas ni har haft bra praktikdagar och nu får ett skönt påsklov. GLAD PÅSK!!

tisdag 3 april 2012

Dagen idag - tisdag

Idag var det väldigt många borta. Det var synd eftersom vi hade besök av Caroline som arbetar på Hyresbostäder. Vi började dagen med att prata om test. På tisdag efter påsklovet har vi test på tema bostad. Alla fick ett papper om test med denna text:

Test tisdag v.16 Tema Bostad

·       Läs i häften för v.12 och v.13 som handlar om bostad/boende
·       Gå även in på vår blogg http://www.sfipedagog.blogspot.com/ och klicka på
Bild och ljudlexikon och
Film och bildlexikon med ljud
Träna på ord som handlar om bostad, hus, lägenhet….
·       Du kan också träna på http://www.digitalasparet.se/ och klicka på tema bostad

Du ska kunna:
  • många ord som handlar om din bostad
  • använda orden muntligt och skriftligt för att t.ex. berätta om ditt boende eller din praktikplats
Efter det redovisade alla barnböcker för varandra. Några hann också arbeta lite med häftena om bostad. Efter rasten kom Caroline och hon berättade många saker om Hyresbostäder och om boende. Innan vi gick hem rättade och pratade vi om uppgifter som handlar om boende. Till sist önskade Karin alla trevliga praktikdagar och en GLAD PÅSK. Vi ses den 16/4!

måndag 2 april 2012

Dagen idag - måndag

Idag pratade vi om vecka 14 som är veckan före påsk. Den kallas ibland för stilla veckan. Karin berättade att vi får studiebesök av Hyresbostäder imorgon. Hon påminde också om att alla ska ta med barnböcker imorgon för att berätta om dem i grupper. Igår var det första april och vi pratade lite om olika aprilskämt. Till sist hade vi en diktamen som handlade om boende. Efter lunchrasten arbetade vi i datasalen. De flesta skrev texter om praktiken eller om sitt boende. Några tränade på olika ord som handlade om boende. Ett fåtal tränade på Fasett. Veckan efter påsklovet har vi test om tema bostad.